söndag 2 januari 2011

Var det planerat? 2/1

Hej nu är jag här igen
När man träffat folk (kommer inte skriva vänner) så kommer man ju på något vis alltid in på graviditeten och hur allt kommer bli och så.
Men något som stör mig så otroligt mycket är att nästan alla verkar tro att dom har rätt att få reda på hur vida graviditeten är planerad eller inte. Och iom att det är så många som frågar det så börjar jag fundera på varför så många tror att det är en viktig faktor.
För vår del var det planerat. Vi har i 3 år läst böcker köpt kläder och längtat efter att få sätta igång mer än så kan man väll inte planera. Vi hade inte använt p-piller på 1,5 år inte använt kondom men ändå skyddat oss.
När det hela tog hade vi inte skyddat oss i en månad men vi hade inte sagt att nu kör vi, vi ville båda två och vist var vi redo, vi visste båda två att det var dags men vi kunde inte säga att nu kör vi för vi visste att det inte var moraliskt rätt att sätta ett barn till värden utan att ha jobb.

Det är svårt att svara ärligt på en fråga om det var planerat eller ej speciellt om man inte har ekonomi till det. Folk tror att man inte är riktigt mogen om man väljer att skaffa barn utan jobb.
Och folk tror att man inte är riktigt mogen om man blivit oplanerat gravid.
Många vill helt enkelt veta för att kunna känna sig lyckade och kunna känna sig bättre.

Men vad många inte tänker på är barnet i fråga, det viktiga är väll om barnet är välkommet, om barnet är älskat, och inte av vilken anledning det kommer komma till världen?

Men men nu har jag jobb och fint boende så en gång för alla.
Vårt barn är planerat, och vi har planerat och förberett oss i många år.

Tack
//Pappa snart

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar